2ο Σεμινάριο για την μέθοδο Ilizarov στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 9 Μαΐου – για δεύτερη συνεχή χρονιά – η ημερίδα για τις εφαρμογές της μεθόδου Ilizarov, που συνδιοργάνωσαν η ΟΤΕΜΑΘ με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Το θέμα της ημερίδας ήταν η “Αντιμετώπιση των ενδο και εξωαρθρικών καταγμάτων μακρών οστών των κάτω άκρων με χρήση κυκλικών συστημάτων εξωτερικής οστεοσύνθεσης”. Το σεμινάριο περιλάμβανε τόσο θεωρητικές διαλέξεις, όσο και – κυρίως – πρακτική άσκηση των ειδικευόμενων πάνω σε προπλάσματα οστών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς οι συνολικές εγγραφές ανήλθαν στις 126, ενώ οι εγγραφές στο workshop έφθασαν τις 33 έναντι των προγραμματισμένων 16. Τιμητικός προσκεκλημένος στην εκδήλωση, ομιλητής και εκπαιδευτής στο workshop, ήταν ο καθηγητής Martel I. από το επιστημονικό κέντρο Ilizarov του Κουργκάν της Ρωσίας.

Η δομή των θεωρητικών διαλέξεων επιλέχθηκε ειδικά για να προετοιμάσει το πρακτικό, εκπαιδευτικό μέρος της ημερίδας. Ακολούθως και μετά από ένα διάλειμμα καφέ, ξεκίνησε το workshop, όπου οι ειδικευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναρμογογήσουν συσκευές Ilizarov πάνω σε προπλάσματα μηριαίου και κνήμης.

Πρίν το κλείσιμο του σεμιναρίου, ανακοινώθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ημερίδα και την επόμενη χρονιά, με θέμα την αντιμετώπιση των καταγμάτων και διόρθωση των παραμορφώσεων του άνω άκρου.

Η λήξη της ημερίδας έγινε το ίδιο βράδυ με την παράθεση επίσημου δείπνου, τόσο στον προσκεκλημένο Ρώσο καθηγητή, όσο και στους υπόλοιπους διοργανωτές και εκπαιδευτές της ημερίδας, κλείνοντας έτσι μία ακόμη επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση.

Posted in Uncategorized