Προφίλ

Κεσσίδης Έκτορας του Αχιλλέα

Κεσσίδης Έκτορας του Αχιλλέα

Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Τραυματολόγος

Ειδικευμένος στην ολική αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου και αρθροσκόπηση γόνατος.

Εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση των καταγμάτων, επιμήκυνση και διόρθωση των οστών και αρθρώσεων με τη μέθοδο του Ιλιζάροβ.

Οι επιστημονικές εργασίες του έχουν παρουσιαστεί στα ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Συνεργάτης της Ιδιωτικής Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», «EUROMEDICA ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», «EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ», «ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ειδίκευση

Μετά την ολοκλήρωση υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Π. Ι. Ζώνης του Κ. Υ. Ορεστιάδας (άγονη περιοχή), στρατιωτικής θητείας και ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, από το 2002 έως 2007 έλαβε την ειδικότητα Ορθοπαιδικής και Παιδορθοπαιδικής στην Κρατική και Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου συμμετείχε ενεργώς σε εγχειρίσεις αντικατάστασης αρθρώσεων γόνατος, ισχίου, καθώς και ώμου, αγκώνα, που είναι αποτέλεσμα ρευματοπάθειας, τραυματισμού ή κληρονομικότητας.

Στην χειρουργική του πρακτική χρησιμοποιεί επίσης την αρθροσκόπηση γόνατος. Με τις σύγχρονες μεθόδους αποκαθιστά τις ρήξεις μηνίσκου, χιαστών συνδέσμων, βλάβες του χόνδρου.

Εξειδίκευση

Από το 2006 ως ειδικευόμενος και από το 2007 ως ειδικός ορθοπαιδικός έως το 2010 εκπαιδεύτηκε σε μεθόδους διατατικής ιστογένεσης στο RUSSIAN ILIZAROV SCIENTIFIC CENTRE. Ταυτόχρονα από το 2006 ασχολείται με αντιμετώπιση των καταγμάτων, διόρθωση των συγγενών και μετατραυματικών παραμορφώσεων οστών και αρθρώσεων, επιμήκυνση των οστών, επανόρθωση των παθήσεων του ποδιού, αντιμετώπιση οστεομυελίτιδας και σηπτικής ψευδάρθρωσης, οστικών ελλειμμάτων με τη μέθοδο του Ιλιζάροβ.

Από τους πρώτους στην Ελλάδα εφαρμόζει την τεχνική της πλαστικής-αισθητικής ορθοπαιδικής. Ο αριθμός επεμβάσεων με τη μέθοδο του Ιλιζάροβ ξεπερνάει 500.